BPN al PNL, convocat FĂRĂ acordul lui Orban. S-a votat susținerea lui Cîțu

Foto: Facebook Ludovic Orban
Foto: Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban critică decizia lui Florin Cîţu de a convoca Biroul Politic Naţional al PNL, afirmând că nu a fost informat decât foarte târziu şi că, astfel, nu va participa. 

UPDATE: 

Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL a votat, joi, susţinerea lui Florin Cîţu ca premier, potrivit unor surse politice.

"Au fost conectaţi peste 70% dintre membrii BPN", au declarat, pentru Agerpres, surse politice.

Conform surselor menţionate, premierul i-a informat pe membrii BPN că aşteaptă o propunere de ministru al Justiţiei din partea USR-PLUS şi că vineri va ieşi cu programul "Anghel Saligny".

Reuniunea BPN a fost convocată de echipa premierului şi s-a desfăşurat în format de videoconferinţă. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu a participat la reuniune, motivând că nu a fost informat şi nu a putut verifica dacă îndeplineşte condiţiile statutare.

Știre inițială. Ce a spus Ludovic Orban

"Astăzi, fără să fiu informat, colegi de-ai mei au convocat Biroul Politic Național (BPN). A doua oară... ignorând președintele partidului și refuzând un dialog cu președintele partidului!

Am decis să nu particip la această ședință despre care nu am fost informat, nu am putut să verific îndeplinirea condițiilor statutare de convocare. Președintele partidului este garantul respectării statutului și atâta timp cât eu nu am toate informațiile necesare cu privire la convocarea unui for statutar al Partidului Național Liberal, nu pot să știu dacă el este statutar sau nu.

Doresc să convoc Biroul Politic Național al partidului, dar îmi doresc ca această convocare să permită participarea tuturor colegilor mei din BPN și mai ales, doresc ca până la convocarea BPN, să am o discuție cu premierul Cîțu și cu toți actorii implicați în această criză politică, astfel încât să degajăm o soluție care să ne permită o guvernare serioasă, responsabilă și performantă în continuare în această structură a Coaliției, care din punctul meu de vedere este singura Coaliție posibilă care poate să guverneze în interesul României (...)

V-am explicat că nu particip la această reuniune a BPN din mai multe motive. Pentru că este o reuniune care a fost făcută în această dimineață, pentru ora 11 și ultima reuniune convocată de susținătorii domnului Cîțu a fost una pe la ora 18, pentru a doua zi la ora 10:30 și nu a permis participarea multora din BPN.

Dorința asta de a forța convocări, mai ales într-o criză politică, când cetățenii privesc cu îngrijorare ce se întâmplă, nu face bine. Deciziile nu se iau la cald doar de o parte din membri.

Nu cred că premierul trebuie să ia decizii fără să se consulte cu președintele PNL și mai ales decizii care să pună în pericol Coaliția", a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă. 

Orban, intervenţie în scandalul din Guvern: Nu putem guverna fără ca fiecare partid să susţină programul de guvernare

Ludovic Orban a intervenit în scandalul iscat în Guvern, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să pună pe ordinea de zi, ieri, proiectul "Anghel Saligny", lucru pe care USR PLUS l-a refuzat. Tot ieri, premierul l-a demis pe Stelian Ion, ministrul Justiției.

"După alegeri, în urma unor negocieri complicate, am reuşit formarea unei coaliţii care să scape România din ghearele PSD, o coaliție formată din PNL, USR PLUS şi UDMR, cu sprijinul grupului minorităţilor naţionale. Ne-am angajat la patru ani de pace politică, de muncă în folosul oamenilor, ne-am angajat la o guvernare competentă, performanta care să ducă la creşterea calităţii vieţii şi la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale romanilor. Suntem, astăzi, într-o situaţie politică din care nu are nimeni de câştigat, nici premierul Citu, nici USR PLUS şi nicio altă formaţiune politică din coaliţia de guvernare", a spus Ludovic Orban. 

Citește mai departe aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel