Orban, intervenţie în scandalul din Guvern: Nu putem guverna fără ca fiecare partid să susţină programul de guvernare

Sursa foto: Facebook Ludovic Orban
Sursa foto: Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban a intervenit în scandalul iscat în Guvern, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să pună pe ordinea de zi, ieri, proiectul "Anghel Saligny", lucru pe care USR PLUS l-a refuzat. Tot ieri, premierul l-a demis pe Stelian Ion, ministrul Justiției.

"După alegeri, în urma unor negocieri complicate, am reuşit formarea unei coaliţii care să scape România din ghearele PSD, o coaliție formată din PNL, USR PLUS şi UDMR, cu sprijinul grupului minorităţilor naţionale. Ne-am angajat la patru ani de pace politică, de muncă în folosul oamenilor, ne-am angajat la o guvernare competentă, performanta care să ducă la creşterea calităţii vieţii şi la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale romanilor.

Suntem, astăzi, într-o situaţie politică din care nu are nimeni de câştigat, nici premierul Cîțu, nici USR PLUS şi nicio altă formaţiune politică din coaliţia de guvernare. (...) Nu putem guverna fără ca fiecare dintre formaţiunile politice care au semnat acordul de coaliţie să susţină programul de guvernare. Orice plecare a unei formaţiuni politice din coaliţie poate duce la pierderea majorităţii parlamentare şi la aducerea Guvernului şi României din nou la cheremul şi bunul plac al PSD", a declarat Ludovic Orban.

"Amenințările cu părăsirea coaliției văd că vin și pleacă"

Amintim că ședința Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul 'Anghel Saligny', în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS. Miniștrii USR PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea programului 'Anghel Saligny', a avertizat Dacian Cioloș.

'Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele legale, bineînțeles că va trece (azi, miercuri – n.r.). Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu își respecte ceea ce are de făcut. Nu există așa ceva în Guvernul României. (...) Amenințările cu părăsirea coaliției văd că vin și pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă și rămânem toți și facem reforme la Guvern. Îi aștept pe colegii mei de la USR să facem reforme împreună la Guvern', a spus Florin Cîțu, întrebat dacă este dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii coaliției.

Copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş a anunţat miercuri noaptea că formaţiunea politică din care face parte a decis să susţină o moţiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu şi a Guvernului din care şi ei fac parte.

Vezi și: Cîţu i-a dat SMS lui Orban că îl demite pe Stelian Ion

Stelian Ion, după ce a fost revocat de Cîţu: Avem toate ingredientele pentru o guvernare de succes

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel