ONU: Bashar al-Assad este vinovat de crime împotriva umanității

ban-ki-moon
ban-ki-moon

Secretarul general al Națiunilor Unite, Ban Ki-Moon, spune că Bashar al-Assad este vinovat de crime împotriva umanității, iar viitorul raport al ONU va aduce dovezi copleșitoare că în Siria au fost folosite arme chimice.

Cu toate astea, sud-coreeanul nu a spus explicit că a fost Bashar al Assad cel care a folosit armele chimice împotriva oamenilor săi. Raportul invocat de oficialul ONO este așteptat să fie dat publicității pe 21 august.

Ban Ki-Moon a spus că aproximativ 1.400 de oameni au fost uciși într-un atac cu arme chimice din Ghouta, în estul Damascului. Secretarul-general al ONU a făcut aceste afirmații în timpul unui discurs ținutul la Forumul Internațional al Femeilor.

Secretarul se stat american John Kerry și ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, s-au întâlnit zilele acestea la Geneva pentru a găsi soluții pentru criza siriană. Americanul a spus că discuțiile despre plasarea armelor chimice siriene sub control internațional au fost constructive.

Președinția Franței a anunțat că ministrul de Externe francez, cel britanic și cel american se vor întâlni, luni, la Paris, pentru a vorbi despre Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel