Oana Bulai, PSD Neamț: Este important să existe o susținere pentru firmele românești

Oana BulaiÚ PSD și-a onorat o prioritate din programul său de guvernare  Foto: Facebook
Oana BulaiÚ PSD și-a onorat o prioritate din programul său de guvernare Foto: Facebook

În aceste timpuri de crize suprapuse este important să existe o susținere pentru firmele românești, precizează deputatul de Neamț, Oana Bulai.

Este un lucru pe care l-am afirmat în mod constant. Acestea sunt, până la urmă, o componentă esențială a economiei țării noastre, ele oferă locuri de muncă pentru o mulțime de români.

Vorbeam în urmă cu câteva săptămâni despre programele pe care PSD le propune pentru IMM-uri. Treptat, inițiativele PSD încep să se și concretizeze. Astăzi au fost aprobate mai multe astfel de programe cu o finanţare de 7,5 miliarde de lei, care vizează întreprinderile mici şi mijlocii din construcţii, agricultură, zona de producţie şi zona de intermediere.

Prin IMM PROD este susținută industrializarea economiei și reprezintă o trecere de la economia de consum la economia de producție. Programul RURAL INVEST finanțează afacerile din mediul rural. Finanțarea pentru cele două programe este de 4 miliarde de lei.

Vezi și: La Neamț, Axa rutieră strategică se încadrează în graficul de execuție, precizează Ionel Arsene, președintele CJ

Un program foarte important pentru sectorul construcțiilor este GARANT CONSTRUCT care se referă la sprijinirea investițiilor în acest domeniu pentru întreprinderi mici și mijlocii, dar și a investițiilor la scară mică la nivelul unităților administrativ-teritoriale. Pentru acest program e prevăzut un plafon de garanții de 2,5 miliarde de lei.

De asemenea, a mai fost aprobat și Programul INNOVATION, conceput pentru a încuraja proiectele inovative bazate pe noile tehnologii.

Prin promovarea acestor măsuri, PSD și-a onorat o prioritate din programul său de guvernare, aceea de a susține cel mai ambițios proiect național dedicat firmelor mici și mijlocii din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel