Novak Djokovic va putea juca la US Open 2023, după anularea cerinţei de vaccinare anti-Covid în SUA începând cu 11 mai

Djokovic, reacție la un an după expulzarea din Australia: A fost 'dificil de digerat' / Sursă foto: Facebook (Novak Djokovic)
Djokovic, reacție la un an după expulzarea din Australia: A fost 'dificil de digerat' / Sursă foto: Facebook (Novak Djokovic)

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, va putea participa la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, după ce guvernul Statelor Unite a anunţat luni că renunţa începând din 11 mai la cerinţa de vaccinare împotriva Covid-19 impusă călătorilor internaţionali, transmite Reuters.

Novak Djokovic, unul dintre sportivii de top care au refuzat să se vaccineze împotriva coronavirusului, a ratat US Open în 2022 din acest motiv.

Jucătorul sârb nu a putut intra anul acesta în Statele Unite, după ce a solicitat fără succes o autorizaţie specială din partea autorităţilor americane pentru a putea juca în luna martie la turneele ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California) şi Miami (Florida). Djokovic a ratat anul trecut şi Openul Australiei, după ce a fost deportat din această ţară ca urmare a statutului său legat de vaccinare, sârbul declarând că preferă să rateze turnee de Mare Şlem decât să se vaccineze anti-Covid.

În vârstă de 35 de ani, Novak Djokovic a câştigat trei dintre cele 22 de titluri de Grand Slam din palmaresul său în Statele Unite. Ediţia din acest an a US Open va avea loc anul acesta în perioada 28 august - 10 septembrie, la New York. 

Sfârşitul vaccinării obligatorii pentru a intra în Statele Unite după 11 mai

Statele Unite vor ridica pe 11 mai obligativitatea de vaccinare împotriva COVID-19 care îi vizează pe funcţionarii federali şi pe călătorii internaţionali care sosesc în ţară pe calea aerului, a anunţat luni biroul de presă de la Casa Albă, transmite AFP.

Această ridicare a obligativităţii de vaccinare corespunde cu încheierea stării de urgenţă sanitară decretată de Washington în ianuarie 2020. Statele Unite sunt, în mod oficial, ţara care a plătit cel mai greu tribut în faţa pandemiei de coronavirus, cu peste 1 milion de decese asociate COVID-19.

Din ianuarie 2021, 'numărul deceselor provocate de COVID-19 a scăzut cu 95% şi cel al spitalizărilor cu aproape 91%', a explicat executivul american într-un comunicat. Comunicatul adăugă că, în condiţiile în care 270 de milioane de americani au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, 'nu ne mai aflăm în aceeaşi fază a reacţiei la pandemie ca în momentul în care aceste obligativităţi au fost implementate'.

Măsurile adoptate pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19 şi, în special, cele care vizau obligativitatea de vaccinare au generat dezbateri politice acerbe în Statele Unite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel