Norica Nicolai, "marea întrebare" după achitarea lui Tăriceanu

Norica Nicolai, "marea întrebare" după achitarea lui Tăriceanu
Norica Nicolai, "marea întrebare" după achitarea lui Tăriceanu

Norica Nicolai, preşedintele Consiliului Național al ALDE, consideră că achitarea lui Tăriceanu "arată că avem judecători care acționează independent".

Norica Nicolai afirmă că "decizia judecătorilor în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu arată că avem judecători care acționează independent și care rezistă la presiunile existente".

"Doar să fim naivi să credem că nu au existat presiuni pe judecători pentru ca decizia să fie una nefavorabilă lui Călin Popescu-Tăriceanu, mai ales că vine în urma unui lung șir de achitări care au avut loc în ultima perioadă. Însă, în pofida tuturor presiunilor existente, judecătorii au confirmat ceea ce eu și colegii mei din ALDE știau, anume nevinovăția lui Călin Popescu-Tăriceanu", a transmis europarlamentarul.

Marea întrebare

"După această decizie a judecătorilor apare marea întrebare, una care circulă frecvent în ultima perioadă: „Cine va răspunde pentru cei doi ani în care Călin Popescu-Tăriceanu a fost denigrat, imaginea i-a fost afectată, familia a trebuit să suporte oprobiul unei părți a societății, doar pentru că i s-a pus, în mod nedrept, eticheta de „penal"?" Este o întrebare de bun simț la care nimeni nu are răspuns, nici cei din funcții înalte, nici trepădușii care aplică eticheta de „penal" unor persoane pentru care ar trebui să fie respectată prezumția de nevinovăție. Dar, prezumția de nevinovăție a ajuns o chestiune utopică în societatea românească, ea nefiind respectată însăși de primul om din stat.

Indiferent de presiunile care vor exista, de amenințările continue la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu, sau a ALDE, îi asigur pe românii care au încredere în noi că vom continua să milităm pentru drepturile și libertățile cetățenilor, pentru eliminarea abuzurilor din justiția din România. Însă, ca aceste lucruri să se întâmple, avem nevoie de o reformă reală a justiției din România.

Avem datoria ca prin reprezentanții noștri să continuăm demersurile pe care le-am început pentru a scoate la lumină acest putregai din sistemul judiciar, care afectează tot mai mulți români care au căzut victime ale unui sistem bolnav, un sistem bazat pe abuzuri și protocoale secrete. Sunt oameni care au fost târâți în procese, care au fost acuzați, supuși oprobiului public, pentru ca în final să fie achitați.

ALDE va continua să sprijine demersurile necesare pentru reformarea justiției, care poate asigura României consolidarea adevărată a statului de drept", a spus europarlamentarul Norica Nicolai, preşedintele Consiliului Național al ALDE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel