Noi confruntări între poliţie şi manifestanţi în Tunisia

tunisia
tunisia

Poliţia i-a evacuat vineri cu forţa pe protestatarii care instalaseră corturi în faţa biroului primului ministru, în piaţa Kasbah din centrul Tunisului, transmite un corespondent local al AFP.

Unităţi speciale de poliţie au făcut uz de grenade lacrimogene, pentru dispersarea manifestanţilor strânşi sub ferestrele premierului interimar Mohammed Ghannouchi. Cel puţin cinci persoane au fost rănite. Militarii au demontat corturile improvizate ale manifestanţilor, care protestează de la 23 ianuarie împotriva lui Ghannouchi şi a guvernului său de tranziţie, pe esplanada Kasbah, survolată încontinuu vineri de un elicopter militar. Totodată, au fost montate bariere, pentru a-i împiedica pe protestatari să revină pe esplanadă, informează Agerpres.

Manifestaţia s-a mutat pe bulevardul Habib Bourguiba, iar la începutul serii principala arteră de circulaţie de la Tunis răsuna de zgomote de grenade.

După trei zile de negocieri, Ghannouchi a cedat parţial presiunii protestatarilor, numind joi seara o nouă echipă de tranziţie, profund remaniată. Cinci din miniştrii administraţiei lui Ben Ali au fost înlocuiţi, personalităţi independente preluând portofolii cheie precum apărarea, internele, externele şi finanţele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel