Nicolae Robu, apel către proprietarii de clădiri: Pot să moară oameni...

Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, le solicită proprietarilor de clădiri din zonele istorice ale municipiului, care sunt degradate şi trebuie renovate, să-şi monteze de urgenţă plase de protecţie pe faţade, atât cu rol de protecţie a populaţiei, cât şi estetic.

Edilul va propune în acest sens un proiect de hotărâre în următoarea şedinţă de consiliu local.

Robu a explicat marţi, într-o conferinţă de presă, că, deşi au fost transmise sute de notificări proprietarilor unor astfel de imobile pentru le repara, evitând supraimpozitarea, "taxa pe paragină", aceştia fie au ignorat notificările, fie le-au atacat în instanţă, iar unii au câştigat procesul în prima instanţă.

"De ani de zile încercăm să-i lămurim pe cei care deţin proprietăţi în aceste zone să şi le întreţină. Din păcate, răspunsul lor este inacceptabil. Nu se poate să ai proprietăţi în asemenea zone şi să pui o amprentă negativă asupra oraşului. Anul acesta, în urma presiunii pe care eu am pus-o, am ajuns la peste 1.100 de notificări şi vom merge până la 3.600. Sunt 360 de asociaţii de proprietari vizate", a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a subliniat că municipalitatea nu urmăreşte să crească veniturile locale prin aplicarea de amenzi, dar se doreşte ca imaginea oraşului să nu fie afectată, dar nici cetăţenii să nu cadă victime ale unor accidente provocate de dezlipiri ale tencuielilor.

Apel către proprietarii de clădiri

"Fac un apel şi la conştiinţa lor, să-şi întreţină clădirile. Voi propune un proiect de hotărâre prin care toţi proprietarii de clădiri care arată rău să fie obligaţi, până la începerea lucrărilor de reparaţii, să-şi pună plase de protecţie pe clădiri, pentru a asigura securitatea trecătorilor, dar şi pentru un aspect acceptabil (...)", a explicat primarul.

Plasele vor avea pe ele desenul cu aspectul viitoarei faţade

"Este inadmisibil să mergi prin Piaţa Victoriei şi în centrul istoric şi să vezi panglici prin care 'se iau măsuri de protecţie a cetăţenilor'. Ajungi să nu mai poţi folosi domeniul public din cauza panglicilor. Pot să moară oameni, nu doar să fie răniţi. Aceşti proprietari sunt inconştienţi de pericolele pe care le creează", a afirmat Nicolae Robu.

Pe de altă parte, edilul a menţionat că aceste plase de protecţie nu vor putea rămâne pe clădiri la nesfârşit, ci până la termene impuse de legislaţie.

Vezi și: Robu, ultimatum pentru Guvern: Refuz să cred!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel