Robu, ultimatum pentru Guvern: Refuz să cred!

Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că Guvernul României, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), trebuie să finalizeze centura de ocolire a municipiului până în anul 2021, când oraşul va fi Capitală Culturală Europeană.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, vineri, că Guvernul României, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), trebuie să finalizeze centura de ocolire a municipiului până în anul 2021, când oraşul va fi Capitală Culturală Europeană.

"CNAIR a anunţat joi că centura va fi operaţională în anul 2022. Eu refuz să cred că cineva la nivelul Guvernului poate privi lucrurile atât de relaxat, să lase Timişoara fără centură ocolitoare până în 2022, mai ales că în 2021 va fi Capitală Culturală Europeană şi va reprezenta România în această competiţie", a declarat Nicolae Robu vineri, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că indiferent cine este la guvernare, ca şi coloratură politică, cine este premier, ministru sau primar, este nevoie de luciditate la toţi pentru a înţelege că acest obiectiv nu poate fi amânat pentru 2022, ci trebuie să fie funcţional în 2021.

"Mă gândesc că atunci când s-a întocmit cererea de finanţare s-a luat o măsură de precauţie şi s-a angajat la finanţatorul european cu termen 2022, dar nu cred că cineva este atât de iresponsabil ca Timişoara să nu aibă centura funcţională în 2021", a adăugat edilul.

Contestație respinsă

El a precizat că în urma licitaţiei pentru contractul privind această lucrare s-a depus o contestaţie de către o firmă, respinsă în primă instanţă, însă acum se aşteaptă fixarea unui termen pentru recursul înaintat la Curtea de Apel Bucureşti.

"Sper să fie cât mai repede dată soluţia şi sper ca instanţa de la Bucureşti să respingă recursul. Privesc cu optimism şi sper că înţelegem cu toţii ce înseamnă ca un oraş ca Timişoara să rămână în continuare fără centură ocolitoare", a menţionat primarul.

Proiect investiție

La începutul anului, Nicolae Robu îşi exprima speranţa că lucrările de execuţie la centura ocolitoare de sud a Timişoarei vor putea începe în anul 2019, întrucât Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat câştigătorul licitaţiei, iar în anul 2021 lucrarea să fie finalizată. Astfel, oraşul ar fi degajat de tirurile care acum îl traversează şi distrug carosabilul.

Proiectul prevede o investiţie totală de circa 124 milioane de euro pentru tronsonul care ar urma să aibă aproape 26 km, 12 poduri şi pasaje, inclusiv la nivel de trecere cu calea ferată. Potrivit proiectului investiţiei, tronsonul de centură ocolitoare va avea câte o singură bandă pe sens, întrucât până s-a trecut la finanţare, studiul de fezabilitate întocmit în urmă cu aproape zece ani a devenit anacronic cu dezvoltarea traficului din zonă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel