Moldovenii au un plan. Planul de acţiuni pentru liberalizarea vizelor

vama sculeni, republica moldova
vama sculeni, republica moldova

Cetăţenii moldoveni au mai făcut un pas către libera circulaţie în spaţiul european, după ce Uniunea Europeană a finalizat şi aprobat, joi seara, planul de acţiuni a cărui îndeplinire va permite liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova.

„Suntem în situaţia când planul a fost elaborat şi aprobat, ceea ce înseamnă că în cadrul vizitei în Republica Moldova, comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstroem, va înainta guvernului acest plan de acţiuni pentru ca, în continuare, să trecem la faza de implementare, astfel ca, în perioadă cât mai scurtă de timp, cetăţenii să beneficieze de un regim liberalizat de vize“, a declarat vineri premierul R.Moldova, Vlad Filat, după o vizită de două zile de la Bruxelles.

El a mai anunţat că a semnat la Bruxelles şi un acord de grant cu Comisia Europeană, în valoare de 90 milioane de euro, pentru proiecte de infrastructură.

Procesul privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova a început în ianuarie 2010, odată cu iniţierea negocierilor pentru semnarea Acordului de asociere, iar la 15 iunie, a început dialogul propriu-zis în acest domeniu. Autorităţile de la Chişinău consideră că ar putea obţine un regim liberalizat de vize până la finele anului 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel