EXCLUSIV  Mircea Diaconu: Orice ar fi și oricât aș trăi, așa rămâne! - video

Rodica Mitu / 29 iul 2018 / 11:43 Salveaza PDF Comentarii
Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Europarlamentarul Mircea Diaconu a vorbit, la DC News, despre cum a ajuns să facă parte din grupul ALDE din Parlamentul European, păstrându-şi însă statutul de independent.

Mircea Diaconu a spus că a luat această decizie în urma invitaţiei primite de la acest grup şi a unor întâlniri în cadrul cărora a explicat că doreşte să-şi păstreze statutul de independent.

"Am ajuns acolo ca independent, în urma alegerilor din România. După legislația românească, categoria independent este gândită să nu existe. E aproape imposibil de realizat. Argumentele sunt în lege. (...) Singurul accident de tipul acesta am fost eu și sunt în continuare. Deci am ajuns ca independent. Grupurile își adunau oameni, toată lumea m-a invitat, eram singur, independent și umblam peste tot. Am discutat cu toate grupurile parlamentare, inclusiv cu ALDE, însemnând grupul ALDE european. Le-am spus că, evident, formația mea este de liberal, însă am statutul de independent și nu pot să modific contractul public pe care l-am primit. Și nu îl modific orice ar fi și oricât aș trăi, așa rămâne. Peste vreo săptămână, m-a sunat președintele ALDE de atunci, care a sărit întotdeauna în sprijinul României, și mi-a arătat că au modificat regulamentul grupului parlamentar ALDE și au introdus noțiunea de independent", a spus Mircea Diaconu.

 

Interviul integral poate fi ascultat mai jos:

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25