EXCLUSIV  Mircea Diaconu: M-au EXECUTAT în goana mare

Europarlamentarul Mircea Diaconu a povestit cum i s-a făcut vânt pe scări pe vremea când era în fruntea Ministerului Culturii.

Discuția a început cu subiectul Roșia Montană despre care avea planuri mari, dar a fost împiedicat în încercarea de a constitui un motor de dezvoltare pentru întreaga regiune.

"Atunci a fost momentul când s-a decis rapid să mi se facă vânt pe scări la Ministerul Culturii. Într-o zi, ca prostul, am zis așa: 'Uitați cum văd eu chestiunea cu Roșia Montană. Dacă în istorie s-a întâmplat ce s-a întâmplat și niște romani au trecut Dunărea făcând un pod și au sosit aici... De ce au venit? Exact pentru punctul acesta de pe hartă, ceea ce înseamnă că, exact în acest areal, există niște urme lăsate de nu-i adevărat... Că de-aia au venit, de-aia e atâta deranj...' Punctul meu de vedere era următorul: că trebuia săpat de aici, până aici, cât pot de mult, pentru a afla tot, pe toată zona, și abia apoi pot să dau descărea arheologică, să vină buldozerul. Întâi sapă arheologul, apoi vine buldozerul. Așa am zis eu.

Voiam să opresc toate șantierele arheologice existente și să determin două puncte, de urgență maximă - acesta este unul și cel de-al doilea este Sarmisegetuza unde avem dedesubt, trei nivele de istorie românească, cu pâmânt peste. Noi croșetăm tot felul de povești despre noi, dar nu știm cine suntem. Pe acestea două le decretam urgență maximă. Făceam un comitet interministerial. La Roșia Montană angajam săpători. Oamenii ar fi săpat dintr-o parte în alta. Nu a mai durat mult și după o săptămână am primit o citație. Aveam un proces cu ANI peste un an și jumătate și am primit citație la o săptămână. (...) M-au executat în goana mare. Apoi, peste o lună, Guvernul Ponta a emis o ordonață prin care s-a dat drumul la lucrări. Era un cartof fierbinte", a mai zis europarlamentarul la interviurile DC News Live.

Vedeți, mai jos, răspunsul integral:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel