Mike Pence, avertisment către Coreea de Nord: Cele mai dure sancțiuni

Mike Pence, vicepreşedintele SUA,  aflat în vizită în Japonia, a anunţat miercuri că Washingtonul se pregăteşte să facă publice "cele mai dure" sancţiuni economice de până acum împotriva Coreei de Nord, potrivit  agenţiilor internaţionale de presă.

"Anunţ astăzi că Statele Unite vor face cunoscute în scurt timp sancţiunile economice cele mai dure şi cele mai ofensive adoptate vreodată împotriva Coreei de Nord", a afirmat vicepreşedintele SUA. El a menţionat că Washingtonul îşi va intensifica presiunile pentru a determina Phenianul să renunţe la programul de dezvoltare nucleară şi balistic.

Mike Pence nu a dat alte detalii privind noile sancţiuni avute în vedere de SUA. Anul trecut, la iniţiativa Washingtonului, Consiliul de Securitate al ONU a impus trei seturi de sancţiuni economice împotriva Phenianului, care au vizat în special exporturile nord-coreene de cărbune şi fier, pescuitul şi industria textilă şi i-au limitat aprovizionarea cu petrol.

Măsurile au fost decise după mai multe teste de rachetă şi un test nuclear nord-coreene, care au fost considerate ameninţătoare pentru stabilitatea internaţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel