Mihai Fifor a mărturisit în direct, la ”Sinteza Zilei”: Eu am trecut prin așa ceva! Despre asta nu vorbește nimeni

Mihai Fifor, purtător de cuvânt al PSD, a făcut, în direct, la Antena 3, o dezvăluire, după un discurs cutremurător cu privire la adopția forțată a Sorinei. 

”Noi discutăm despre acțiuni pe care le face Parchetul, discutăm despre dovezi de la IML, vizite, expertize. Problema pe care nu o pune nimeni este ce se întâmplă cu acest copil în momentul de față, ce se întâmplă cu psihicul acestui copil. Discutăm de un copil dezrădăcinat din ceea ce percepe ca fiind familia sa, după 7 ani. Asta și spun documentele: copilul se simte acasă acolo, pentru ea, mamă și tată reprezintă acești doi oameni, asistenții maternali. A fost smulsă de acolo, într-un mod incalificabil, de o brutalitate pe care n-am întâlnit-o niciodată, și mutată într-o altă familie. Universul copilului ăstuia a fost zbrobit. Să nu ne imaginăm vreodată că acest copil ar putea să depășească această traumă, niciodată nu-și va mai găsi siguranța că aparține unei familii și că mâine nu apare din nou cineva care o smulge din noul mediu în care s-ar putea acomoda, e un copil distrus psihic, despre asta nu vorbește nimeni. Îmi cer scuze, sunt un pic pătimaș, eu am trecut prin așa ceva și știu despre ce vorbesc.” a spus Mihai Fifor, la Antena 3. 

Întrebat de Mihai Gâdea prin ce a trecut, Mihai Fifor a răspuns: ”Printr-un proces de adopție și știu ce înseamnă în România să înfiezi un copil și nu este lucrul cel mai plăcut, e un mix de legislație și de proceduri care se bat cap în cap, care, la un moment dat, te aduc într-o situație în care încerci tu, ca părinte adoptiv, să faci față presiunii psihologice și emoționale pe care o ai de trăit.” 

”Desprinderea va fi criminală pentru copilul respectiv în momentul adopției” a mai spus Mihai Fifor, subliniind că dacă iei un copil mare, acel copil s-a obișnuit deja într-un alt mediu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel