Urmărește emisiunea live


Luptători ai Statului Islamic, monitorizați în România

O mare problemă de securitate la nivelul UE este generată de cetățenii europeni care se înrolează voluntari pe frontul din Siria și apoi se întorc pe continent. Zece astfel de persoane au fost identificate de SRI, în cooperare cu alte servicii partenere, la sfârșitul acestei săptămâni.

Directorul SRI, George Maior, a declarat, într-o emisiune B1Tv, că sunt sute de cetățeni europeni de origine islamică implicați în luptele din Siria. Voluntarii pleacă din Franța sau Germania, iar când se reîntorc pot participa la atentate cum au fost cele de la Paris.

"Problema semnificativă legată și de evenimentele de la Paris și care se discută în context european este legată de acești luptători, cetățeni europeni de origine islamică, adesea musulmană, care merg pe frontul din Siria și participă la luptele de acolo și revin în spațiul european. Aceasta este o mare problemă de securitate europeană și va fi pe termen scurt, în continuare, o problemă. Sunt sute din Franța, din Germania. Din păcate, chiar ieri și noi am fost tranzitați de 10 asemenea persoane și a trebuit să operăm împreună cu colegii de la alte servicii și instituții pentru a monitoriza serios situația", a spus George Maior, directorul SRI, citat de Agerpres. Maior a adăugat că SRI, dar și partenerii cu care serviciul a lucrat au "cunoașterea necesară" pentru a ști ce se întâmplă cu aceste persoane. "Va fi o chestiune sensibilă, importantă pe viitor, această necesitate de a vedea și România ca fiind expusă unor asemenea riscuri", a precizat  directorul SRI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel