Lumea modei, în doliu: Cel care a lansat-o pe Claudia Schiffer a murit

john-casablancas
john-casablancas

Lumea modei ar fi arătat altfel, dacă supermodele celebre, precum Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista sau Claudia Schiffer, nu ar fi avut norocul să fie descoperite de un adevărat vizionar în acest domeniu, John Casablancas, cel care s-a stins din viață sâmbătă, la Rio de Janeiro, unde urma un tratament pentru cancer. Avea 70 de ani.

John Casablancas, fondatorul Agenției de modelling Elite, a fost agentul de modelling care le-a descoperit pe Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Claudia Schiffer, Andie MacDowell, Paulina Porizkova, Iman, Heidi Klum și Gisele Bundchen, a murit sâmbătă, în Rio de Janeiro, relatează presa internațională.

Născut în Manhattan din părinți spanioli, Casablancas a creat Elite în 1972 în Paris, pentru ca cinci ani mai târziu să deschidă și birourile din New York, urmând să ajungă în scurt timp una dintre cele două mari agenții ale lumii și principala rivală pentru Ford Models.

Urmărit de faima de a fi lansat cele mai frumoase femei din lumea modei, încă din anii 1970, John Casablancas a reușit să acumuleze o avere considerabilă, dar și critici legate de câștigurile fabuloase obținute de supermodelele sale sau de acuzațiile, potrivit cărora fondatorul Agenției de modelling Elite ar fi întreținut relații sexuale cu modele minore.

"Dacă ar fi să mă gândesc la cum am schimbat industria modei, aș spune că am făcut-o prin creativitate. Am refuzat să mă înclin unor reguli impuse de un grup mic de dictatori și că de-a lungul carierei mele am promovat femeia frumoasă, sănătoasă, naturală, cu un corp senzual, dar și cu o personalitate jucăușă și intrigantă", declara John Casablancas, într-un interviu pentru blogul Shoot The Centerfold.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel