EXCLUSIV  LISTE delatori după DESECRETIZARE. Codrin Ștefănescu: Toată lumea îl va ocoli!-VIDEO

Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD, a vorbit la interviurile DC News despre publicarea protocolului secret încheiat între SRI şi Parchetul General.

Social-democratul a spus ce se va întâmpla odată cu descretizarea protocoalelor. În opinia sa, vor fi publicate și listele cu delatorii.

"Cred că desecretizarea protocoalelor se va lăsa cu liste adiacente. Vor fi listele celor care aparțin sistemului, colaboratori și frații lor gen fostul guvern tehnocrat, europarlamentari care înjură România la Parlamentul European. Vom afla lista cu jurnaliștii de serviciu ale căror articole se transformau în dosare penale. Vom afla lista delatorilor, inclusiv din spațiul politic, adică cine stătea la masă cu ei, pe cine pârau, ce fișe făceau etc. Vom afla delatorii de serviciu de la nivel național, vom afla delatorii profesioniști, delatorii pur și simplu. Când se va afla cine sunt, toată lumea îl va ocoli, așa cum se întâmpă în Europa!", a zis Codrin Ștefănescu la interviurile DC News.

Iată răspunsul:

Cine a semnat documentul

Serviciul Român de Informaţii a publicat vineri pe site Protocolul de colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale.

Documentul a fost încheiat pe data de 4 februarie 2009, fiind semnat de Tiberiu Niţu, prim-adjunct al procurorului general la acea vreme, şi Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI. Protocolul a fost aprobat de şefii celor două instituţii de la acea dată - Laura Codruţa Kovesi şi George Maior.

[citeste si]

El a fost încheiat în baza Constituţiei, a Codului de procedură penală, a unor legi, ordonanţe de urgenţă şi hotărâri de guvern, dar şi a unor hotărâri CSAT, potrivit documentului declasificat de SRI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel