Lincşii şi panterele din Florida, afectaţi de o boală neurologică misterioasă

Autorităţile americane investighează în legătură cu o boală neurologică misterioasă ce afectează panterele şi lincşii din Florida, care îi împiedică să meargă normal, relatează joi AFP.

"Toate animalele afectate mergeau anormal sau aveau probleme de coordonare a picioarelor din spate", a declarat Agenţia pentru Faună Sălbatică din Florida.

Camerele de supraveghere au înregistrat imagini cu feline afectate în diferite faze ale bolii, a cărei cauză nu este încă cunoscută. Autorităţile iau în considerare boli infecţioase, deficienţe nutriţionale şi expuneri la diverse toxine.

Deşi relativ puţine animale au prezentat simptome care le făceau să se comporte ca şi cum ar fi fost bete, cercetătorii încă încearcă să determine amploarea problemei.

"Au fost deja excluse mai multe boli", a declarat Gil McRae, directorul institutului de cercetare al Agenţiei pentru Faună Sălbatică din Florida, adăugând că serviciile sale lucrează cu cele ale statului federal american şi cu diverşi specialişti din întreaga lume pentru a clarifica acest mister.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel