EXCLUSIV  Legislație achiziții publice. Eugen Teodorovici: Nu mai poate nimeni invoca legea

Rodica Mitu / 03 aug 2018 / 11:53 Salveaza PDF Comentarii
Eugen Teodorovici
Descriere foto: Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, în cadrul unui interviu acordat DCNews, vineri, 3 august, a vorbit despre schimbări în legislație pentru achiziții publice.

"Avem acum schimbată legislația pe achiziții publice și pe parteneriatul public privat. Nimeni nu mai poate să invoce o legislație care să împiedice. Nu! Acum doar să dea drumul la proiecte. Dacă nu dau, atunci, într-adevăr, este incompetența unor echipe de la nivel central sau de la nivel local. Deci, nu mai poate nimeni invoca legea", a declarat Eugen Teodorovici la DCNews, vineri, 3 august.

"Vă dau un exemplu de schimbare care ajută foarte mult. Atunci când există o contestație, să spunem că un minister sau o primărie a decis să atribuie contractul și cineva contestă, merge la Consiliul Național pentru soluționarea contestațiilor. Atacă acolo. Atunci, dacă acel Consiliu dă dreptate ministerului sau primăriei, acel minister sau acea primărie e obligat/ă să semneze contractul, chiar dacă celălalt merge mai departe să conteste la următoarea cale de atac. Este obligat să semneze contractul. Dacă firma respectivă câștigă la ultima cale de atac, câștigă să spunem dreptul de a face contractul, statul îi va da marja de profit pe care el și-a estimat-o pentru acea lucrare. Dar eu nu mai stau să aștept cu lucrarea. Este o schimbare radicală", a explicat ministrul.

 

VideoTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24