LEGILE JUSTIȚIEI. Tudorel Toader- Syed Kamall- Ryszard Legutko, discuții

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit la Strasbourg cu copreşedinţii Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, principala temă a discuţiilor fiind modificările aduse legilor Justiţiei. 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Ministerul Justiţiei, la discuţiile cu Syed Kamall şi Ryszard Legutko a participat şi secretarul de stat Marieta Safta.

Referire specială

"În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte privitoare la evoluţiile legislative din România, cu referire specială la parcursul Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. A fost detaliată procedura legislativă, instrumentele constituţionale reglementate de legislaţia română, controlul de constituţionalitate realizat de Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la cele trei legi, efectele deciziilor Curţii Constituţionale, respectiv obligaţia Parlamentului de a pune în acord dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale cu deciziile CCR", se precizează în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel