Legea pensiilor. Rîndunică: Este extrem de important

Legea pensiilor
Legea pensiilor

Secretarul de stat în ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Adrian Marius Rîndunică, susține că, prin noua lege a pensiilor, nicio pensie nu va scădea şi a subliniat că este extrem de important să existe feedback din teritoriu pe acest proiect de lege. 

"Încă de anul trecut am făcut dezbateri în teritoriu, am luat punctele de vedere de la cetăţeni, le-am transmis către grupul de lucru, Casa Naţională de Pensii, unde au fost analizate toate punctele de vedere ale factorilor interesaţi. Am ajuns astăzi să definitivăm un proiect care este în transparenţă decizională şi, evident, perfectibil. Aşteptăm punctele de vedere din fiecare judeţ în care participăm la dezbateri. Astăzi, la Iaşi am avut o dezbatere foarte constructivă. Este extrem de important să primim feedback din teritoriu pe acest proiect de lege, ne dorim ca ea să fie promulgată foarte repede pentru ca românii să beneficieze de reducerea acestor inechităţi, de aceste principii de contributivitate, egalitate, şi solidaritate socială pe care se bazează noul proiect de lege. Sunt elemente de noutate solicitate de pensionari, pornind de la stagiul minim de cotizare care prin noul act normativ este de 15 ani, se va redefini pensionarul", a afirmat secretarul de stat Adrian Marius Rîndunică.

Oficialul a declarat totodată că la redactarea proiectului de lege au fost consultate toate instituţiile implicate, inclusiv patronatele, asociaţiile de pensionari şi organizaţiile neguvernamentale. Secretarul de stat a mai adăugat că propuneri la proiectul de lege pot fi făcute în continuare fie prin Casele Judeţene de Pensii, fie prin intermediul Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi, fie direct la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

"Ne dorim o lege mai bună decât cea de acum, care să nu mai fie modificată pe parcursul aplicării şi care să elimine inechităţile din sistemul public de pensii. Acesta este şi motivul pentru care organizăm aceste ample dezbateri peste tot în ţară. Primim în continuare pe toate canalele recomandări sau consideraţii care vizează îmbunătăţirea proiectului legislativ", a declarat secretarul de stat.

La începutul lunii august Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel