Iohannis, întâlnire cu Merkel: E nevoie de o UE puternică şi performantă!

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, în cadrul întâlnirii avute vineri la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel, că este foarte important ca cei 27 de membri ai UE să rămână uniţi, pentru că trebuie construită în continuare o Uniune puternică.

'Doar aşa vom putea să facem faţă crizelor actuale şi crizelor care, fără îndoială, vor veni încă în viitor. Am subliniat că Uniunea trebuie să acţioneze în aşa fel încât să redea încrederea cetăţenilor europeni în Uniune şi încrederea partenerilor externi în Uniune. Este, evident, nevoie de o relansare a proiectului european.

Avem nevoie de o Uniune mai puternică, mai flexibilă sau, dacă vreţi, foarte condensat, o Uniune mai bună. Trebuie să fim ca şi Uniune capabili să răspundem solicitărilor de bază. Pe oricine întrebăm ce aşteaptă de la UE, în fond, o să ne răspundă că aşteaptă prosperitate şi securitate. Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le livreze Uniunea. Pentru asta, e nevoie de soluţii inovatoare, este nevoie de o Uniune puternică şi performantă, este nevoie de viziune pentru viitor, în acelaşi timp cu rezultate palpabile, soluţii practice', a afirmat Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a pledat pentru soluţii comune în toate conjuncturile, începând de la Brexit, la criza migraţiei sau cea economică, la chestiunea suveranităţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel