Indemnizații mame. Călin Popescu Tărieanu: Trebuie plafonate

Dragnea - Tariceanu
Dragnea - Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că indemnizaţiile pentru creşterea copilului trebuie plafonate.

„Guvernul ne-a informat că doreşte să plafoneze indemnizaţiile pentru creşterea copilului pentru că, în momentul de faţă, se ia în calcul salariul plus alte venituri. Alte venituri însemnând orice venit şi, în acest fel, există posibilitatea unor indemnizaţii de creştere a copilului cu nişte cifre care sunt complet ieşite din orice zonă rezonabilă şi ne-au informat că analizează comparativ care sunt valorile indemnizaţiei de creştere a copilului în ţări europene, începând cu Germania şi terminând cu ţările din zona noastră, şi vor face o analiză şi vor decide o anumită plafonare, cum e şi normal de fapt, pentru că nu putem să avem 25.000 de euro indemnizaţie de creştere a copilului chiar dacă ne dorim acest lucru”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a susţinut că „trebuie să rămânem într-o zonă în care bugetul să poată să susţină aceste lucruri”.

„Sunt şi venituri pentru care nu se plătesc contribuţii la stat. De exemplu, fac o tranzacţie imobiliară. Este un venit pe care îl realizez şi care intră în calculul indemnizaţiei de creştere a copilului, ceea ce nu e normal”, a completat Călin Popescu Tăriceanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel