INCENDIU la Trump Tower: Un mort și patru pompieri răniți

Un bărbat a murit iar patru pompieri au suferit leziuni minore într-un incendiu izbucnit sâmbătă după-amiaza la Trump Tower din New York din motive încă necunoscute, au informat surse oficiale citate de agenţia EFE.

Şeful pompierilor din oraş, Daniel Nigro, le declarase anterior jurnaliştilor că unicul ocupant al apartamentului afectat de incendiu a fost rănit grav.

Victima, un bărbat de 67 de ani, a murit la puţin timp după aceea într-un spital din oraş în timp ce primea îngrijiri, potrivit surselor din corpul pompierilor, care nu au precizat identitatea persoanei.

Totodată, Nigro a adăugat că doi pompieri au suferit arsuri iar alţi doi au leziuni nespecificate, însă a precizat că, în niciunul din cazuri, rănile nu le pun viaţa în pericol.

Aceeaşi sursă a indicat că alarma a fost dată în jurul orei locale 17,35 (21,35 GMT) pentru un incendiu izbucnit într-un "apartament destul de mare" de la etajul 50 al edificiului.

200 de pompieri, mobilizați 

La eforturile de punere sub control a focului au participat circa 200 de pompieri, a spus şeful pompierilor din New York, care a relevat că nu s-a stabilit cauza incendiului.

Potrivit lui Nigro, niciunul dintre membrii familiei Trump nu se afla în clădire. Etajele unde Trump are reşedinţa privată şi birourile nu au suferit daune, dar, conform şefului pompierilor, o cantitate "considerabilă" de fum s-a înregistrat în anumite părţi ale clădirii.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că focul a fost controlat şi că locul afectat a fost "foarte restrâns", iar pompierii, cărora le-a mulţumit, au făcut "o treabă grozavă".

Edificiul nu a trebuit să fie evacuat.

Trump Tower este situat pe Fifth Avenue din New York, în apropiere de Central Park, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel