Ignoranță: Templu mayaș, dărâmat pentru a refolosi piatra

noh mul
noh mul

O piramidă mayașă, veche de 2300 de ani, din America Centrală, a fost dărâmată, săptămâna trecută, de o companie de construcție, în scopul de a refolosi piatra. Arheologii sunt stupefiați de ignoranța constructorilor.

Nohmul, un complex arheologic unde se află una dintre cele mai importante piramide mayașe din Belize, din America Centrală, a fost distrus complet săptămâna trecută de o echipă de muncitori care intenționau să folosească piatra la construcția unui drum, relatează Huffington Post, potrivit stirileprotv.ro.

"Este un sentiment incredibil din cauza ignoranței și lipsei de sensibilitate cu care au făcut asta. Voiau să folosească piatra la construcția unui drum" a explicat Jaime Awe, șeful Institutului de Arheologie din Belize.

"Constructorii nu aveau cum să nu știe că este vorba despre o construcție antică" a mai adăugat acesta.

Înaltă de 100 de metri, piramida Nohmul se ridica în mijlocul unui teren privat, cultivat cu trestie de zahăr, însă în Belize, piramidele sunt protejate prin lege.

"Este cel mai grav caz pe care l-am văzut de-a lungul carierei mele de 25 de ani. E incredibilă ignoranța acestor oameni. Sunt absolut șocat", a declarat și arheologul John Morris, care susține că cei care se fac vinovați ar trebui trași la răspundere.

Arheologii consideră că piramida este compromisă, existând pericolul ca la prima ploaie, construcția să se dărâme, dar speră ca ceea ce s-a întâmplat cu piramida Nohmul să reprezinte un exemplu pentru ceea ce nu ar trebui să se mai întâmple niciodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel