Grecia. Poliția acuză membrii unui ONG de sprijin al imigrației ilegale

Poliția greacă susține că a identificat zeci de membrii ai unui ONG care sprijină imigrația ilegală.

Poliţia greacă a anunţat marţi că a destructurat o reţea infracţională care susţine imigraţia ilegală şi din care fac parte 30 de membri ai unui ONG care activează în insula Lesbos, principala cale de intrare a migranţilor în Grecia, relatează AFP.

Trei dintre suspecţi, doi cetăţeni străini şi un grec, au fost arestaţi, a precizat poliţia într-un comunicat. În total, 30 de persoane ar fi implicate în această reţea: şase greci şi 24 de străini.

Era activă din 2015

Potrivit unei surse a poliţiei, ei aparţin ONG-ului grec ERCI ( Emergency response centre international ), care gestionează patru programe de sprijin pentru refugiaţi în Grecia, în special de căutare şi salvare pe mare. ONG-ul nu a reacţionat deocamdată la aceste acuzaţii.

Potrivit poliţiei din Mytilene, capitala insulei Lesbos, reţeaua infracţională era activă din 2015 pentru a facilita intrarea ilegală a străinilor pe teritoriul Greciei în schimbul obţinerii de beneficii financiare.

O anchetă a fost iniţiată după arestarea, în luna februarie, a doi membri ai ONG-ului ERCI acuzaţi de spionaj şi încălcare a secretelor de stat pentru utilizarea ilegală a frecvenţelor de urgenţă în larg. Ei au fost arestaţi în Lesbos la bordul unui autovehicul cu numere de înmatriculare false.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel