Grecia. Poliția acuză membrii unui ONG de sprijin al imigrației ilegale

Vlad Manolache / 29 aug 2018 / 05:07 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Poliția greacă susține că a identificat zeci de membrii ai unui ONG care sprijină imigrația ilegală.

Poliţia greacă a anunţat marţi că a destructurat o ''reţea infracţională'' care susţine imigraţia ilegală şi din care fac parte 30 de membri ai unui ONG care activează în insula Lesbos, principala cale de intrare a migranţilor în Grecia, relatează AFP.

Trei dintre suspecţi, doi cetăţeni străini şi un grec, au fost arestaţi, a precizat poliţia într-un comunicat. În total, 30 de persoane ar fi implicate în această reţea: şase greci şi 24 de străini.

Era activă din 2015

Potrivit unei surse a poliţiei, ei aparţin ONG-ului grec ERCI ( Emergency response centre international ), care gestionează patru programe de sprijin pentru refugiaţi în Grecia, în special de căutare şi salvare pe mare. ONG-ul nu a reacţionat deocamdată la aceste acuzaţii.

Potrivit poliţiei din Mytilene, capitala insulei Lesbos, ''reţeaua infracţională'' era activă din 2015 pentru a ''facilita intrarea ilegală a străinilor pe teritoriul Greciei'' în schimbul obţinerii de beneficii financiare.

O anchetă a fost iniţiată după arestarea, în luna februarie, a doi membri ai ONG-ului ERCI acuzaţi de ''spionaj şi încălcare a secretelor de stat'' pentru utilizarea ilegală a frecvenţelor de urgenţă în larg. Ei au fost arestaţi în Lesbos la bordul unui autovehicul cu numere de înmatriculare false.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27