Gorghiu, anunț moțiune. Chirieac, despre intenția din culise: Vor să negocieze altfel

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Bogdan Chirieac a comentat, joi, ultimele declarații făcute de Alina Gorghiu cu privire la o nouă majoritate parlamentară.

Bogdan Chirieac a declarat, joi, la "Ediție Specială", moderată de Cătălina Porumbel, că afirmațiile făcute astăzi de Alina Gorghiu, potrivit cărora ar exista o nouă majoritate în Parlament care să le permită trecerea unei moțiuni de cenzură și înlăturarea lui Liviu Dragnea, sunt chestiuni "absolut nefezabile". 

Citește și: Gorghiu amenință cu o nouă majoritate: Va rezista câteva săptămâni

"Acum o idee este vehiculată de o altă amazoancă"

"Și eu propun să nu mai fie șefia la domnul Liviu Dragnea și să se mute la domnul Ludovic Orban. Faptul că dânsul nu e deputat, nu are nicio relevanță, o să îl numească domnul Klaus Iohannis prin decret, că și așa dânsul nu mai ține seama de lege si Constituție. E o idee foarte bună să îl schimbe pe Liviu Dragnea de la șefia Camerei, doar că nu e nouă. Când a fost puciul astă-toamnă, condus de Ioana d'Arc a politicii românești, doamna Gabriela Firea, ăsta era planul B. Adică dacă nu reușea puciul, și nu a reușit, au spus că pe 1 octombrie, gata, l-au schimbat de la șefia Camere Deputaților. Văd că nu s-a întâmplat, acum o idee este vehiculată de o altă amazoancă, doamna Alina Gorghiu. 

"Moțiunea de cenzură, de fapt, nu vrea nimeni să o treacă"

Referitor la posibilitatea trecerii unei moțiuni împotriva guvernului, enunțată de Alina Gorghiu, Bogdan Chirieac susține că nu va trece decât atunc când va vrea PSD. "Moțiunea de cenzură trece numai dacă vrea PSD-ul, că la un momentat, eu știu, poate PSD-ul poate să aibă interesul să facă o coaliție de noi entități și împreună să facă noul Guvern al României. Sigur, că lucrul ăsta ar fi un dezastru, dar i-ar permite PSD-ului să câștige din nou cu 50% viitoarele alegeri. Sunt chestiuni absolut nefezabile, iar cu moțiunea de cenzură, de fapt, nu vrea nimeni să o treacă fiindcă USR și PLUS vor să se instaleze și se vor instala peste PNL la viitoarele europarlamentare, vor să negocieze altfel. Deci sunt ziceri, așa, de început de sesiune parlamentară, că mâine e 1 februarie, mâine nu muncesc, dar de luni se mai fac niște jocuri pe acolo", a conchis analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel