Galaţi: Cel mai mare Aqua Park din sud-estul ţării va fi construit la Plaja Dunărea

Primăria municipiului Galaţi a predat amplasamentul de la Plaja Dunărea pentru începerea lucrărilor de construire a celui mai mare Aqua Park din sud-estul ţării şi de pe malul Dunării, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, până în prezent au fost executate lucrări de demolare şi de curăţare a terenului la Plaja Dunărea.

"Lucrările le-am început de ceva vreme, vorbim în mod deosebit despre demolări şi intervenţiile pentru curăţarea terenului şi aducerea la nivel, astfel încât, acum, la predarea amplasamentului, să înceapă efectiv lucrările pentru ridicarea şi amenajarea construcţiilor", a precizat edilul.

Conform caietului de sarcini, la Plaja Dunărea se vor executa următoarele lucrări: refacerea şi modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulţi şi zonă de beach bar, reamenajarea piscinei pentru copii care va fi mai mare decât cea care a funcţionat în trecut şi va fi dotată cu un ansamblu de tobogane pentru toate categoriile de vârstă, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină, tobogane cu aterizare lentă orizontală pentru cei cărora le este teamă de aterizarea în piscină, amenajarea unei zone de food, a unei zone care va fi destinată organizării unor evenimente dotată cu scenă şi ecran pentru proiecţii şi amenajarea unor terenuri pentru activităţi sportive, vestiare, duşuri.

Primăria municipiului Galaţi îşi doreşte să transforme Plaja Dunărea într-un complex acvatic multifuncţional integrat în circuitul de agrement al oraşului. Suprafaţa utilă este de 22.000 de metri pătraţi, iar capacitatea Aqua Park-ului este de 3.500 de persoane.

"Cea mai mare atracţie la Plaja Dunărea, în afară de piscina cu valuri, căreia îi ducem tradiţia mai departe, va fi unul dintre cele mai înalte tobogane, cel care atinge aproape 20 metri. Va fi cel mai mare Aqua Park din sud-estul ţării şi cel mai mare de pe malul Dunării", a spus Pucheanu.

Accesul în incintă va fi realizat pe bază de brăţară pe care va putea fi încărcată suma pe care vizitatorul doreşte să o folosească.

"Astfel, toate plăţile vor fi efectuate fără folosirea efectivă a banilor, în felul acesta evitându-se eventualele evenimente neplăcute (furturi, evaziune etc.) Dacă la ieşirea din Aqua Park mai sunt sume disponibile pe brăţară, acestea vor fi returnate. Sunt gândite tarife diferenţiate în funcţie de dorinţele fiecărui vizitator. Astfel, vor fi preţuri pentru toate buzunarele, atât pentru cei care vor dori doar să facă plajă, cât şi pentru cei vor dori să aibă acces la Aqua Park", a mai spus edilul.

Proiectul "Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea", în valoare de peste 23 de milioane lei, va fi finanţat integral de la bugetul local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel