Gabriel Vlase, în locul lui Mihai Voicu, la conducerea Comisiei de Cod Electoral

Parlamentul a votat, marți, noul președinte al Comisiei de Cod Electoral, Gabriel Vlase, după ce liberalul Mihai Voicu și-a dat demisia. 

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor și Senatului a adoptat un proiect de hotărâre cu 312 voturi "pentru" și trei abțineri.

Poziția PSD

Liderul deputaților PSD, Marian Neacșu, s-a angajat să propună plenului un proiect fezabil pentru rezolvarea problemei votului cetăţenilor din afara graniţelor. "Îmi întăresc acel angajament pe care l-am luat aici şi în numele preşedintelui de comisie, împreună cu AEP, împreună cu colegii de la toate celelalte grupuri parlamentare, că respectiva comisie va propune plenului un proiect fezabil pentru rezolvarea problemei votului cetăţenilor din afara graniţelor României", a spus Marian Neacșu, în plenul Parlamentului. În urma unei pauze de consultări, liderii grupurilor parlamentare au decis să ia act de angajamentul liderului PSD, Marian Neacşu, ca, până la mijlocul săptămânii viitoare, să existe un proiect de lege din partea comisiei care să fie înaintat pentru dezbatere.

Poziția PNL

Liderul grupului parlamentar al PNL, Eugen Nicolăescu, a susţinut, în cadrul dezbaterilor, că nu s-a dorit să se introducă în textul de hotărâre un termen. "Liderii grupurilor parlamentare au ajuns la următoarea variantă de comunicare publică: luăm act de angajamentul liderului PSD, dl. Neacşu, ca până la mijlocul săptămânii viitoare să existe un proiect de lege din partea comisiei care să fie înaintat Parlamentului pentru dezbatere. Nu s-a dorit să se introducă în textul de hotărâre un termen şi, în consecinţă, vom urmări dacă se va respecta sau nu acest termen, dar grupurile PNL vor vota împotriva hotărârii pe care astăzi o va adopta majoritatea parlamentară", a precizat Nicolăescu, potrivit Agerpres

[citeste si]

Deputatul PNL Mihai Voicu a demisionat din funcţia de preşedinte al Comisiei de cod electoral ca formă de protest faţă de "tergiversarea" de către PSD a adoptării legii votului prin corespondenţă, anunţa pe 22 septembrie copreşedintele liberalilor, Alina Gorghiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel