Furaje românești contaminate cu aflatoxină, descoperite în Olanda

aflatoxina
aflatoxina

Olanda acuză România și Serbia de furnizarea de nutreț Agenția de siguranță alimentară NVWA a anunțat că mai multe ferme din Olanda au primit furaje contaminate. Hrana pentru animale conținea porumb contaminat cu aflatoxină, care poate cauza cancer. Toxina a fost descoperită, inițial, în Germania vinerea trecută, când NVWA a declarat că ar putea fi afectate aproximativ 6.500 de ferme. Cercetările ulterioare au scos la iveală nutreț contaminat și în Olanda, informează DutchNews.nl.

NVWA a precizat că nu există riscuri pentru sănătatea publică, iar animalele care au consumat nutrețul de export nu vor asimila aflatoxina peste nivelul admis, pentru că porumbul este amestecat și cu alte cereale. Totodată, NVWA a susținut că laptele produs în fermele respective nu este contaminat.

Aflatoxina este una dintre cele mai puternice substanțe cancerigene din natură. Ea este produsă de o specie de ciuperci care crește pe fân și cereale, și poate ajunge în laptele animalelor care mănâncă nutrețul contaminat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel