FRICA Alinei Mungiu-Pippidi, dezvăluită: RISC! Când arbitrul e necinstit, o singură schimbare e suficientă

Alina Mungiu-Pippidi
Alina Mungiu-Pippidi

Politologul Alina Mungiu-Pippidi atrage atenția asupra jocurilor ascunse din politică. 

”Frica mea este că în România s-a ajuns într-un moment în care există un control atât de mare al serviciilor secrete, care nu se mai ascund că influențează în mod masiv foarte multe partide. În momentul în care ai toate avantajele materiale și toată influența serviciilor secrete, din ce în ce mai mult într-o singură tabără, pentru că la noi situația politică s-a dezechilibrat, aproape toată puterea este într-o singură parte, la președintele Iohannis și la PNL, în acel moment, eu văd un risc. E foarte bine, într-o democrație, puterea să fie echilibrată.” este de părere Alina Mungiu-Pippidi. 

”În clipa în care ai un scor de 8 la 1, nu mai contează dacă furi un gol, dar când scorul e 5-5 și arbitrul este necinstit, o singură schimbare e suficientă, cum a fost acum cu cvorumul” a atras atenția politologul, în emisiunea ”Subiectiv” de la Antena 3. 

Iohannis, demonstrație de forță anti-PSD

Cu privire la implicarea sau neimplicarea președintelui în traseismul politic, Alina Mungiu-Pippidi a subliniat: ”El este principalul civil care trebuie să controleze ca forțele armate să nu se amestece în democrație. (...) Nu mai văd la președintele Iohannis nici măcar o slabă încercare de a arăta că trăiește la înălțimea rolului său constituțional, e o demonstrație de forță din partea lui, crede că nu poate fi suspendat și atunci nu mai are importanță dacă respectă Constituția sau nu. Legitimarea lui e să spună că PSD e un partid rău și, pentru că ei sunt răi, ne putem purta cu ei oricum, indiferent de reguli.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel