Eugen Teodorovici, ferm: Trebuie să se schimbe obligatoriu!

Consumul este principalul element de creştere a economiei, iar acest lucru se va schimba, susţine Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

'E adevărat ce se spune, că astăzi consumul reprezintă principalul element de creştere. Asta trebuie să se schimbe obligatoriu şi pe termen cât mai scurt. Lucrurile se vor schimba în acest sens, cel puţin la nivel de Guvern felul în care strategia este definită, cu anumite măsuri din Programul de Guvernare arată că asta este direcţia', a spus Teodorovici.

El a precizat că este nevoie de o susţinere a ceea ce înseamnă investiţii în zona publică prin schimbarea legislaţiei pe achiziţii publice. 'Intenţia noastră este de a schimba cadrul legislativ pe achiziţii publice, de a simplifica aşa cum este el definit la nivel european, fără să adăugăm nimic în plus. Va fi un element important în a accelera partea de investiţii atât la nivel local cât şi proiecte mari de infrastructură. Îmi doresc ca România să fie o destinaţie clară şi convingătoare pentru ca investiţii străine să vină în această zonă a Europei', a precizat ministrul Finanţelor.

Altă abordare a bugetului

Potrivit acestuia, bugetul trebuie gândit mai modern, mai logic şi mai pragmatic. 'Anul viitor, bugetul pe 2019 trebuie gândit în mod mai modern, mai logic, mai pragmatic. Există multe zone în care se cheltuie nejustificat sume importante de bani în loc să fie direcţionate în zonele unde sunt necesare cheltuieli. Ce avem sub 3% (deficit n.r.) trebuie să fie justificat ca şi cheltuială', a arătat Teodorovici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel