Donald Trump - Shinzo Abe, discuții pentru extinderea sistemului antirachetă în Japonia

Preşedintele SUA Donald Trump şi premierul japonez Shinzo Abe au discutat vineri aspecte privind extinderea sistemului de apărare antirachetă, precum şi alte eforturi de a consolida apărarea Japoniei, a anunţat Casa Albă în contextul intensificării tensiunilor privind programul nuclear nord-coreean, relatează Reuters. 

În cadrul unei convorbiri telefonice, Trump şi Abe au 'convenit de asemenea asupra necesităţii de a accelera campania de presiune internaţională maximă pentru denuclearizarea Coreei de Nord', a anunţat Casa Albă. 

Convorbirea are loc în contextul în care emisarul special al SUA pentru Coreea de Nord, Joseph Yun, a declarat joi, la Tokyo, că toate opţiunile rămân deschise în ce priveşte soluţionarea crizei nucleare nord-coreene, menţionând însă că nu crede că opţiunea militară este aproape. 

Se încearcă stoparea dezvoltării programului balistic și nuclear 

Potrivit emisarului special, SUA încearcă o rezolvare paşnică a crizei, iar diplomaţia este opţiunea preferată. 

Declaraţiile lui Yun survin la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a numit 'depravată' conducerea Coreei de Nord şi a afirmat că programul nuclear al Phenianului 'ar putea ameninţa foarte curând' teritoriul SUA, angajându-se să prevină această evoluţie, fără a oferi detalii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel