Donald Trump, premiile fake news: Președintele Poloniei: Mulțumiri

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a adresat joi un mesaj de mulţumire pe Twitter omologului său american Donald Trump, pentru gestul acestuia din urmă de a da presei 'premii' pentru 'ştirile false' (fake news), relatează agenţia PAP. 

'Preşedintele Trump tocmai a subliniat din nou puterea ştirilor false. Mulţumesc. Trebuie să continuăm să luptăm împotriva acestui fenomen. Polonia experimentează puterea ştirilor false de primă mână', a scris preşedintele polonez pe reţeaua de socializare. 

Andrzej Duda a adăugat că mulţi oficiali europeni şi chiar americani 'îşi formează opiniile despre Polonia pe baza fluxului neîntrerupt de ştiri false'. 

Donald Trump a publicat un link către site-ul Partidului Republican, prin care şi-a anunţat 'The Highly Anticipated 2017 Fake News Awards' , respectiv 'premiile' pe care le-a dat 'ştirilor false' scrise anul trecut despre el de jurnaliştii 'necinstiţi'. 

Site căzut instant

Site-ul a căzut din cauza numărului foarte mare de accesări, pe măsură ce cititorii căutau să vadă lista 'câştigătorilor'. Aceasta conţinea 11 ştiri, de la surse media cum ar fi canalul de televiziune CNN, ziarele Washington Post şi New York Times, precum şi săptămânalul Newsweek. 

Această publicaţie a fost evidenţiată pentru că a relatat în mod fals că, în timpul vizitei preşedintelui SUA în Polonia în iulie 2017, prima doamnă a ţării, Agata Kornhauser-Duda nu a dat mâna cu Donald Trump. Într-adevăr, soţia preşedintelui Duda a dat mâna mai întâi cu prima doamnă Melanie Trump, după care a făcut acelaşi gest cu liderul american, notează PAP, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel