Doliu în lumea muzicii. A murit Lamont Dozier - Video

Doliu în lumea muzicii. A murit Lamont Dozier
Doliu în lumea muzicii. A murit Lamont Dozier

Lamont Dozier, un uriaş al muzicii soul, a murit la 81 de ani.

Lamont Dozier, unul dintre cei mai importanţi cantautori şi producători de muzică soul, a încetat din viaţă la vârsta de 81 de ani, a anunţat marţi fiul său, informează AFP. El a fost cunoscut în special pentru că a colaborat cu The Supremes, Marvin Gaye şi The Isley Brothers, relatează Agerpres.

"Odihneşte-te în pace, tată!", a scris pe Instagram fiul lui Dozier fără a dezvălui cauza decesului artistului american.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lamont Dozier Jr (@lamontdozierjr_fa_real)

Cine a fost Lamont Dozier

Născut la 16 iunie 1941, într-o familie de muzicieni din Detroit, Dozier a triumfat în anii 1960 când şi-a unit forţele cu fraţii Brian şi Eddie Holland la casa de discuri Motown Records. Ei au compus hituri precum "Where Did Our Love Go" şi "Stop! In The Name of Love" pentru The Supremes. Trio-ul a produs succese pentru grupurile The Miracles, The Four Tops şi Marvin Gaye.

"Era ca şi cum câştigam la loterie de fiecare dată", a glumit Dozier în autobiografia publicată în anul 2019.

După ce s-a desprins de Motown şi de fraţii Holland, în anii 1970, artistul a urmat o carieră solo, extinzându-şi seria de hituri împreună cu megastarul pop-rock Phil Collins. Piesa lor, "Two Hearts", a câştigat un premiu la Globurile de Aur şi un premiu Grammy. Dozier şi fraţii Holland au fost, de asemenea, recompensaţi prin includerea numelor lor pe legendarele "Hollywood Walk of Fame" şi "Rock and Roll Hall of Fame" în anii 1990. 

Val de omagii în Australia și la Hollywood după moartea vedetei pop Olivia Newton-John 

Australienii s-au declarat marţi şocaţi şi întristaţi când au aflat vestea decesului legendei pop din anii '70 şi '80 Olivia Newton-John, vedeta celebrului musical Grease, la vârsta de 73 de ani, în reşedinţa sa din sudul Californiei, transmite Reuters. 

Începând cu prim-ministrul Australiei, omagiile dedicate artistei recompensate cu patru trofee Grammy şi care a crescut în Australia au curs în valuri. A fost lăudată pentru munca sa pasionată pentru promovarea cercetării şi îngrijirilor în domeniul cancerului după ce s-a luptat cu această boală timp de de 30 de ani.

În Sydney, rezidenţii laolaltă cu turiştii au împărtăşit amintiri dragi din vremea copilăriei marcate de melodii din repertoriul lui Newton-John, printre care piese precum Physical şi Hopelessly Devoted to You.

M-am uitat (la Grease) de nenumărate ori când eram copilă şi adolescentă, aşa că da, este un mare şoc. Este o legendă a Australiei, foarte trist, mult prea tânără pentru a muri, a declarat în Sydney Clara Zwack, o cercetătoare ştiinţifică.

Televiziunea australiană a fost invadată cu numeroase cereri de a difuza piesa lui Newton-John din 1980 Xanadu, din coloana sonoră a filmului cu acelaşi titlu.

Vedeta pop a fost diagnosticată cu cancer în 1992, iar în 2017 a dezvăluit că boala s-a extins în regiunea lombară, artista fiind nevoită să-şi anuleze concertele. Decesul Oliviei Newton-John survine după ce Australia a mai pierdut alte două personalităţi din domeniul muzicii într-un interval de doar o săptămână - Judith Durham, vocalista trupei The Seekers, şi cântăreaţa şi compozitoarea indigenă Archie Roach. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel