Dezbatere PE. Gonzalez Pons, atac la Dăncilă: Aveți două opțiuni

Gonzalez Pons, membru al grupului PPE, a atacat dur Guvernul României la Parlamentului European.

"Doamnă prim-ministru, bine ați venit în Parlamentul European, este și Parlamentul cetățenilor români. Nu suntem aici pentru a fi o instanță judecătorească, suntem aici pentru a discuta chestiuni care ne afectează pe toți, indiferent de unde unde venim. Independența puterii judecătorești și a statului de drept sunt într-adevărs probleme e europene. Când România a aderat la UE, în 2007, judecătorii români au devenit judecători europeni, ceea ce înseamnă că acum trebuie să apere nu doar dreptul român ci și dreptul european. Și noi trebuie să îi apărăm pe ei. (...)

Nu este vorba de o chestiune de diviziune între est și vest, este o chestiune europeană și vă spun un lucru ca reprezentant al Spaniei, o țară de sud care a avut și ea prorpia tranziție democratică. Știm cât este de geu să treci de la dictatură la democrație, durează și este o călătorie dificilă, este dureroasă. De aceea nu înțelegem modificările la legile propuse de guvernul dumneavoastră care periclitează echilibrul puterilor și independența justiției în România. De aceea nu putem înțelege reacția extremă a guvernului dumneavoastră în acea tragică zi de 10 august când mii de români veniți din diaspora au încercat doar să își facă vocile auzite. De aceea nu putem înțelege tăcerea și complicitatea acelor care sunt preocupați de statul de drept din alte țări, dar nu în prorpia lor țară.

Sigur, puteți ignora criticile noastre, dar ar trebui să nu ignorați niciodată vocea prorpiului dumneavoastră popor. Pentru  că românii s-au luptat împotriva libertățile lor împotriva comunismului, au dat jos un regim tiran și au construit democrația. Sunt un popor decent și curajos. Doamna prim-ministru, îi ignorați. Spuneți-mi de ce nu vreți să vă ascultați poporul ce interese ascunse colcăie în spatele guvernării dumneavostră? De ce vă temeți?

Acest parlament vrea și trebuie să știe aceste lucruri. Asculați vocea poporului dumneavoastră pentru că nu cere decât integritate, transparență și justiție. Nu doresc decât să aibă un viitor mai bun în propria lor țară, nu afară din acea țară. Doamna prim-ministru aveți două opțiuni: fie puteți să ascultați acest parlament Comisia Europeană, puteți să ascultați Parlamentul, puteți să vă ascultați poporul sau puteți să ignorați toate controalele democratice, dar cu tot respectul care se cuvine, aceste Parlament va rămâne și va aștepta și va fi de partea poporului român și mândru" a declarat Gonzalez Pons.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel