Atentat Manchester Arena. Noi detalii despre atacator

Atentat
Atentat

Atacatorul sinucigaş cu bombă de pe Manchester Arena a fost evacuat din Libia, căzută pradă războiului civil, de către Royal Navy.

Atacatorul sinucigaş cu bombă de pe Manchester Arena a fost evacuat din Libia, căzută pradă războiului civil, de către Royal Navy cu trei ani înainte de a ucide 22 de persoane la un concert pop în al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie, scrie marţi Press Association (PA). Salman Abedi avea 19 ani când s-a urcat la bordul HMS Enterprise la Tripoli în august 2014 împreună cu fratele său mai mic Hashem şi cu peste 100 de cetăţeni britanici. Numele lui Abedi s-ar fi aflat pe o listă de cetăţeni blocaţi în Libia înmânată echipajului responsabil cu evacuarea. Nava i-a dus în Malta unde au luat un zbor spre Marea Britanie. 

Atacatorul a ucis 22 de persoane la un concert al artistei Ariana Grande 

În luna mai anul trecut, el a ucis 22 de persoane, inclusiv şapte copii, la un concert al cântăreţei Ariana Grande, cu ajutorul unei veste explozive artizanale. Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului britanic, "în timpul deteriorării situaţiei de securitate din Libia în 2014, oficiali ai Forţei de Frontieră au fost desfăşuraţi pentru a ajuta la evacuarea cetăţenilor britanici şi persoanelor dependente de ei". Abedi era cunoscut serviciilor de securitate dinainte de atac. 

"Faptul că acest om a comis o asemenea atrocitate pe teritoriul Regatului Unit, după ce l-am salvat din Libia, a fost un act de trădare totală", a comentat o sursă guvernamentală, citată de Daily Mail. Fratele lui Salman, Hashem Abedi, este ţinut în închisoare în Libia de o grupare militară, dar guvernul britanic a solicitat extrădarea sa pentru a fi judecat pentru implicare în atac. Cererea a fost refuzată până acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel