Dăncilă, explicații în PE. Dezbatere despre statul de drept din România

Vlad Manolache / 03 oct 2018 / 09:01 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Viorica Dăncilă va lua cuvântul, în scurt timp, în Parlamentul European, la dezbaterea privind statul de drept din România.

Viorica Dăncilă va avea la dispoziție cinci minute să explice în Parlamentul European situația din România, după ce, Frans Timermmans și-a exprimat, luni, îngrijorarea cu privire la respectarea statutului de drept.

Dezbaterile în Parlamentul European încep la ora 9.00.

Pentru mai multe lămuriri, premierul României și ministrul Justiției au avut, ieri, o întâlnire cu Prim-Vicepreședintelui Comisiei Europene unde s-a dat asigurarea că activarea articolului 7 nu poate fi pusă în discuție. "Nici nu intră în discuție activarea Articolului 7. A subliniat că nu se pune problema de așa ceva", a declarat Tudorel Toader.

La întâlnirea de ieri, Viorica Dăncilă și-a exprimat dorința ca în Parlamentul European să aibă loc o dezbatere argumentată. "În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat intenţia României de a acţiona pentru promovarea interesului european şi pentru asigurarea unui mandat de succes care să evidenţieze importanţa unităţii şi evitarea diviziunilor la nivel european. A exprimat dorinţa ca dezbaterea de mâine din Parlamentul European, să fie argumentată şi constructivă", se arată într-un comunicat al Guvernului.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24