Cum îi poate face nepotul lui Băsescu bătrânețile fericite unchiului său

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Președintele Traian Băsescu a declarat că după încheierea mandatului la Cotroceni își dorește să se ocupe de două lucruri: "de o fermă de 200-250 de hectare și de Mișcarea Populară". Spre îndeplinirea primei dorințe a șefului statului poate veni chiar nepotul acestuia, care are concesionate pentru o perioadă de 40 de ani, ce-i drept, numai 30 de hectare de teren agricol în Eforie Nord - prin firma GBI a cărei asociat este.

[caption id="attachment_329204" align="alignleft" width="310"] foto: radu-tudor.ro[/caption]

"Mi-ar plăcea ca după ce termin, dincolo de faptul că mă voi ocupa de Mişcarea Populară - voi susţine eficient şi partidul Mişcarea Populară pentru că acum nu pot -, mi-ar plăcea să am o fermă, aşa, de 200-250 de hectare, pe care, pe vreo 50 de hectare, să fac livadă cu piersici, cireşi, meri", a spus preşedintele Băsescu duminică, citat de Mediafax.

El a subliniat că singurul motiv pentru care ar apela la un împrumut bancar ar fi achiziționarea de teren agricol: "Dacă o bancă mi-ar da bani să cumpăr teren agricol, aş lua, pentru altceva nu".

Cum îi poate nepotul face bătrânețile fericite lui Băsescu

În 2009, Grupul de Investigații Politice (GIP) scria despre posibile interese imobiliare ale lui Mircea Băsescu, fratele președintelui, într-un contract de asociere cu un institut de cercetări pomicole. Acuzațiile au fost respinse de Mircea Băsescu, el declarând atunci că nu are nimic în comun cu asocierea dintre firma Global Business Investment (GBI) și Stațiunea de Cercetare în Pomicultură - Valul lui Traian, pentru valorificarea celor 30 de hectare de teren deținute la Ferma 10 de la Eforie Nord.

În apărarea sa, fratele șefului statului declara: "Este vorba despre un contract de asociere în participațiune între GBI, semnat în urmă cu trei ani (...) la care inițial era unic asociat directoarea mea de la fabrica de procesare a cărnii de pui, și în care, de scurt timp, a fost cooptat și fiul meu, Dragoș, și Statiunea de Cercetare Pomicolă, pe o perioadă de peste 40 de ani. Este drept că am participat la câteva ședințe ale asociaților, invitat de colega mea". Acesta a precizat chiar că a refuzat o propunere de a fi președinte al asociației.

Doar 20 de hectare de livadă. Fără meri și cireși. Numai piersici

"Din câte știu eu, pentru că evident știu ce se petrece acolo, în cadrul acestui contract de asociere, astăzi s-a încheiat plantarea a 20 de hectare cu livadă de piersic. Este o investiție serioasă a firmei, în baza contractului de asociere, și până acum cred că s-au cheltuit de către GBI aproape o sută de mii de euro, în plantație și sistemul de irigații", a continuat Mircea Băsescu, citat de ziare.com

GIP scria la acea vreme că Global Business & Investments, având ca obiect de activitate "dezvoltare (promovare) imobiliară", este "deținută și administrată de copiii și apropiații lui Mircea Băsescu", apreciat a fi "implicat direct în activitatea acestei societăți". Societatea pentru Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) este o instituție de stat care funcționează în subordinea Academiei de Științe Agricole și Silvice "Gheorghe Ionescu Șișești" și în directă coordonare a Institutului de Cercetare-Dezvoltare Mărăcineni Argeș, menționa GIP.

Contractul, ce se refera la o suprafață de 30 hectare, pe terenul Fermei 10 Agigea, este încheiat pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitate de prelungire, obiectul acestuia fiind "cercetarea științifică și producția în agricultură".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel