Criza economică distruge pădurile din Spania

incendiu_padure_1dd982e5a0
incendiu_padure_1dd982e5a0
Cinci oameni au murit și 132 299 de hectare de pădure au fost pârjolite în urma incendiilor din vara lui 2012 în Spania. De trei ori mai mult decât anul trecut în aceeași perioadă.  Principalele cauze sunt căldurile puternice, seceta și vânturile violente, dar și tăierile bugetare.

Din 2010 statul spaniol a atribuit cu 3 milioane de euro mai puțin pentru echipamentele pompierilor. La fiecare bilan realizează însă că lipsa mijloacelor financiare a îngreunat mult lupta împotriva incendiilor.

În Catalonia, de exemplu, cheltuielile au fost reduse de la de 30 de milioane de euro lla 24 de în doi ani. În anumite zone ale Valenciei, regiune atinsă grav de incendii, au fost concediați 20% dintre pompieri din cauza crizei.

Un angajat rezumă situația generală: “muncim mai mult, câștigăm mai puțin și ne expunem la riscuri mai mari”. Sugrumată de datoria publică, comunitatea din Valencia și-a văzut bugetul pentru incendii scăzând cu 28% în doar un an.

La Gomera, care apaține de Insulele Canare (Spania), a fost grav afectată de incendiu: un sfert din populație a fost evacuat și 11% din teritoriu carbonizat. Fondurile din această regiune au fost diminuate cu 20%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel