Coreea de Nord, mesaj dur: Vor fi ȘTERSE de pe fața Pământului

kim jong
kim jong

Un site oficial nord-coreean a avertizat Statele Unite că vor fi ''șterse de pe fața Pământului'' dacă Washingtonul va declanșa un război în Peninsula Coreeană, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Sâmbătă, vicepreședintele american Mike Pence a anunțat că portavionul american Carl Vinson și grupul său aeronaval vor ajunge în câteva zile în Marea Japoniei în contextul zvonurilor privind un posibil al șaselea test nuclear nord-coreean.

Phenianul speră să construiască o rachetă capabilă să transporte un focos nuclear pe continentul american. Coreea de Nord și-a înmulțit în ultimul timp declarațiile incendiare și a desfășurat două teste cu rachetă doar în luna aprilie.

Într-o serie de editoriale, cotidianul Rodong Sinmun, portavocea partidului unic aflat la putere, explică faptul că forțele nord-coreene nu sunt impresionate de iminenta venire a portavionului american, care constituie un șantaj militar vădit.

"O astfel de amenințare ar putea impresiona poate o meduză, însă nu va merge niciodată cu RPDC", Republica Populară Democrată Coreeană, denumirea oficială a Coreii de Nord, susține Rodong Sinmun. Forțele nord-coreene vor fi pregătite să "scufunde portavionul nuclear american dintr-o singură lovitură", a scris duminică publicația.

Site-ul de propagandă Uriminzokkiri susține că desfășurarea portavionului Carl Vinson este o declarație de război. "Este dovada că se pregătește o invadare a Coreii de Nord", scrie site-ul.

În caz de atac, susține site-ul, "lumea va vedea cum portavioanele nucleare inconștiente ale Washingtonului vor fi făcute bucăți de oțel, scufundate, și cum o țară care se numește America este ștearsă de pe fața Pământului".

Pence, care a încheiat un turneu în regiune, a declarat, la fel ca alți responsabili americani, că "toate opțiunile sunt pe masă", inclusiv cea militară, în fața ambițiilor nucleare nord-coreene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel