Consultări Cotroceni, pact justiție. Tăriceanu: Nu aș refuza. Nu pot spune mai mult

Iohannis - Dragnea - Tăriceanu
Iohannis - Dragnea - Tăriceanu

ALDE va participa miercuri la consultările de la Cotroceni pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre posibilitatea unui pact, în legătură cu justiția, dar și despre ce ar urma să se discute mâine.

"Mi-aş dori ca preşedintele să ne spună ce preocupări are, care sunt problemele", a spus liderul ALDE, în emisiunea Jurnalul de Seară, de la Digi24. Cât despre posibilitatea unui pact, acesta a afirmat că "nu aş refuza o astfel de idee, dar depinde ce punem în el. Nu putem ca un pact să vizeze o înţelegere pe o bucăţică".

Călin Popescu Tăriceanu nu a dorit să divulge care vor fi punctele abordate, mâine, la consultările de la Cotroceni:

"Ştiu bine ce vrem să îi spunem preşedintelui, mâine, doar că nu vă pot spune în această seară. Nu vă pot spune mai mult. Nu ştiu dacă această idee îi aparţine preşedintelui, dacă va solicita aşa ceva, dar punctul nostru de vedere - al ALDE - este structurat de foarte multă vreme, pe un lucru care e foarte clar. Statul de drept înseamnă a avea în centru cetăţeanul, cu drepturile şi libertăţile lui. Garantarea acestora trebuie făcută de cadrul legislativ şi de instituţii.

Asta înseamnă statul de drept. Dacă statul de drept înseamnă protocoale, servicii de informaţii, procurori, judectaori, pe o filieră nesănătoasă, atunci poziţiile noastre nu au cum să coincidă. Mi-aş dori să găsim un teren comun de discuţii şi de înţelegere. Cred că asta este scopul unor astfel de consultări. Mâine, după consulatari, vom vorbi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel