Cioloş, anunț important privind Institutul Cantacuzino

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, joi, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pregăteşte un act normativ care vizează Institutul Cantacuzino.


Aflat în prezent sub coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Institutul Cantacuzino ar putea să revină sub coordonarea Ministerului Sănătăţii, a precizat prim-ministrul pentru Europa FM. 

'Trebuie investit mult. În acest institut nu s-a investit ani de zile. (...) Nici nu mai e la Ministerul Sănătăţii. Fostul ministru l-a lăsat să plece, a vrut să scape de el, probabil. Fostul ministru al Sănătăţii l-a transferat de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei şi ştiţi că educaţia se ocupă doar de partea de cercetare. Acest institut, dincolo de eventualele proiecte de cercetare, cred că ar trebui să îşi consolideze, să îşi reconsolideze pe cât posibil şi alte atribuţii. Domnul ministru ştiu că pregăteşte un act normativ prin care să îl readucă la Ministerul Sănătăţii. Dar nu e suficient să îl readuci la Ministerul Sănătăţii, acolo trebuie şi fonduri, trebuie reinvestit. Au plecat foarte mulţi medici, specialişti, trebuie recreată şi capacitatea de analiză, pentru că şi-a pierdut şi statutul de laborator de referinţă', a declarat premierul, citat de Agerpres.

Dacian Cioloş a menţionat că e 'foarte probabil' ca actul normativ respectiv să fie adoptat până la finele anului.

'Asta nu înseamnă că începând de anul viitor o să producă vaccinuri. E o piaţă foarte concurenţială de producţie de vaccinuri şi asta înseamnă, în spate, o capacitate solidă de cercetare, de testare, până a putea produce vaccinuri autorizate', a adăugat el.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, declara pe 13 octombrie că este nevoie de 'un audit serios' la Institutul Cantacuzino, pentru care ministerele Sănătăţii şi Educaţiei încearcă să construiască o strategie comună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel