Ciclon frig SUA: Rechini înghețați, reni îngropați în zăpadă

Valul de frig care se abate în această perioadă asupra nordului continentului nord-american afectează şi fauna sălbatică, inclusiv rechinii, mai multe exemplare fiind găsite moarte şi efectiv congelate. Dacă zăpada căzută în Florida pentru prima dată după aproape 30 de ani i-a încântat pe americani, consecinţele temperaturilor glaciare înregistrate în alte părţi din Statele Unite şi Canada ne şterg zâmbetul de pe buze, relatează vineri L'Express.

Trei rechini au fost găsiţi morţi şi îngheţaţi săptămâna trecută pe plajele din peninsula Cape Cod, statul Massachusetts. Cele trei animale se aflau în zăpadă când au fost găsite.

După cum a relatat Quartz, rechinii ar fi murit din cauza unui atac de cord cauzat de şocul termic, probabil, după ce au fost paralizaţi de frig, potrivit organizaţiei de conservare a rechinilor albi din Oceanul Atlantic (Atlantic White Shark Conservancy).

Pe pagina sa de Facebook, asociaţia cere populaţiei să rămână vigilentă şi să semnaleze orice lucru ciudat pe plajele din peninsula Cape Cod.

Un elan acoperit de un strat de zăpadă cu grosimea de 1,8 metri, salvat de un grup de canadieni

Un elan care a rămas blocat în zăpadă, acoperit de un strat de omăt cu grosimea de 1,8 metri, a fost salvat pe insula Terranova de un grup de canadieni.

Pe 30 decembrie, în perioada în care un val de frig s-a abătut asupra Americii de Nord, opt canadieni au decis să facă o plimbare cu snowmobilul pe insula Terranova, în apropiere de localitatea Saint-Pierre-et-Miquelon.

În timpul plimbării, ei au văzut capul unui elan ieşind din zăpadă. Restul corpului acestuia era acoperit în totalitate de un strat gros de zăpadă. Potrivit unor imagini realizate cu camerele foto ale celor opt canadieni, elanul era incapabil să se mişte, relatează Agerpres.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel