China-SUA-Taiwan. Autoritățile de la Beijing, furioase după decizia lui Trump

China a acuzat joi Statele Unite că a intervenit în treburile sale interne și a declarat că a depus o plângere după ce președintele american Donald Trump a semnat un act care a pus bazele posibilelor vizite ale marinei americane la Taiwanul autoproclamat independent.

Tensiunile au crescut în ultimele zile, după ce un diplomat chinez a amenințat că armata chineză ar invada Taiwanul dacă vreo navă de război din S.U.A. ar face vizite pe insula pe care China le consideră drept teritoriu propriu.

Luni, avioanele de luptă chineze au efectuat "patrulei" în jurul Taiwanului, iar presa de stat a publicat fotografii ale bombardierelor în timpul desfășurării exercițiului.

Donald Trump a semnat, marți, Legea privind autorizarea apărării naționale pentru anul fiscal 2018, care autorizează posibilitatea vizitelor reciproce efectuate de navele marinei între Taiwan și Statele Unite.

Astfel de vizite ar fi primele după anul 1979,, atunci când  Statele Unite au încheiat relațiile diplomatice  cu Taiwanul și au stabilit legături cu Beijingul, relatează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel