CCR, decizie privind traducerea Monitorului Oficial în maghiară. Dan Tanasă: Guvernul a acționat ticălos

CCR
CCR

CCR urmează să se pronunțe astăzi dosarul privind constituționalitatea editării Monitorului Oficial al României în limba maghiară.

La începutul lunii aprilie 2015, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de jurnalistul Dan Tanasă, a sesizat Guvernul României cu privire la ilegalitatea editării Monitorului Oficial al României, publicația oficială a statului român, în limba maghiară.

”Din păcate, instituția condusă de Victor Ciorbea a acționat în mod ticălos și a refuzat să dea curs sesizării ADEC. Răspunsul Avocatului Poporului, de la finalul anului 2014, semnat de doamna Erszebet Dane, constituie o adevărată pledoarie împotriva statului național unitar român.

Practic, Avocatul Poporului a refuzat să acționeze legal în acest caz, pronunțându-se mai degrabă pentru federalizare României prin impunerea mai multor limbi oficiale, ignorând astfel prevederile Constituției României”, scrie jurnalistul pe blogul personal.

Dan Tanasă precizează că așa cum era de așteptat, Guvernul României, condus la acea dată de Victor Ponta (PSD), a refuzat să dea curs solicitării ADEC, motiv pentru care în luna noiembrie 2015 ADEC a acționat în judecată Guvernul României și pe Primul-ministru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel