Urmărește emisiunea live


CAS, CASS. Ministrul de Finanțe: Se încearcă o mărire a pensiei

Misa: Guvernul se ia la trântă cu paradisurile fiscale. Multinaţionalele taxate
Misa: Guvernul se ia la trântă cu paradisurile fiscale. Multinaţionalele taxate

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a vorbit la Realitatea TV despre plata contribuților la CAS și CASS de către angajat.

”În programul de guvernare sunt menționate aceste măsuri și rolul lor este de a asigura o pensie cât mai bună românilor pe o perioadă de timp mai mare. Practic se încearcă o mărire a pensiei pe care un român o va obține la sfârșitului stagiului de cotizare. Vreau să fac o mențiune foarte clară și foarte importantă. În spațiul public s-ar vehiculat tot felul de situații fără ca cineva să țină cont de un element extrem de important. În momentul în care se va realiza această măsura ea se va realiza cumulativ. Se va realiza transferul contribuților de la angajator la angajat, în același timp se va produce o reducere a contribuților sociale de la 39, 25% sau 39, 85 în funcție de procent până la 35%. Deci vor scădea contribuțiile sociale. Ele vor fi cumulate de asemenea, din 6 vor rămâne doar 2, CAS și CASS care împreună vor cumula 35%. Dispare ajutorul de șomaj, dispar mai multe, fiecare dintre acele alimente, dar care vor fi centralizate și ulterior se va face distribuția de la buget și pentru aceste contribuții. Totul este ca agentul economic este să plătească mai puține ordine de plată.”, a spus acesta. 

„Trebuie ținut cont că cumulat cu cele 2 măsuri anterior prezentate va scădea și impozitul pe venit de la 16% la 10%. Aceste măsuri vor fi aplicate cumulat.”, a mai adăugat acesta.

De asemenea, ministrul Finanțelor a declarat faptul că salariul net nu va scădea. Mai mult, sarcina fiscală a fiecărui angajator se va menține.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel