Buget Apărare. General SUA: Marea Britanie devine un prieten în care nu putem avea încredere

Șeful Statului Major al Armatei Statelor Unite ale Americii spune că Marea Britanie devine un prieten în care nu se mai poate avea încredere din cauza reducerii cheltuielilor pentru Apărare operată în ultimii ani de guvernul conservator al lui David Cameron.

Generalul Raymond Odierno a declarat pentru The Daily Telegraph că "aș minți dacă nu aș admite că sunt foarte îngrijorat de investiția PIB-ului în Marea Britanie.

"În trecut am avut divizie a armatei britanice muncind alături de divizia americană. Acum e posibil să avem o brigadă britanică în cadrul unei divizii americane, sau chiar un batalion britanic în cadrul unei brigăzi americane.

Trebuie să ne ajutăm programul pentru a ne asigura că suntem capabili să lucrăm împreună", a declarat generalul.

Think-thank-ul European Leadership Network a publicat vineri un studiu conform căruia majoritatea țărilor din promixitatea Rusiei, între care și România, își respectă promisiunea făcută la summit-ul NATO din Țara Galilor de a crește bugetul alocat Apărării în 2015. 

Buget Apărare: Ungaria și Bulgaria sfidează NATO. Ce țări își țin promisiunea din Țara Galilor

Pe de altă parte, șase țări își reduc cheltuielile alocate Apărării în 2015. Aici sunt incluse două dintre statele care dedică cele mai mari sume acestei zone, Germania și Marea Britanie, cărora li se adaugă Italia, Canada, dar și două state din Europa Centrală și de Est, Ungaria și Bulgaria.

Generalul american a mai arătat pentru The Daily Telegraph că Statele Unite sunt îngrijorate de tăierile cheltuielilor alocate Apărării în cazul tuturor aliaților care nu respectă angajamentul de la Newport.

"SUA sunt dispuse să participe, în unele cazuri să conducă, dar avem nevoie de ajutorul partenerilor noștri multinaționali. Analizând amenințările din lume, ne dăm seama că avem nevoie de soluții multinaționale. Ne îngrijorează pe toți și avem nevoie ca fiecare aliat să asiste și să investească", a declarat Șeful Statului Major.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel