Brexit: Sondaje după moartea deputatei Jo Cox, răsturnare de situație

Două sondaje efectuate după uciderea deputatei Jo Cox confirmă că tabăra 'In', ce sprijină rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, a câștigat teren și s-a inversat tendința care anterior părea favorabilă taberei 'Out', care susține ieșirea din UE la referendumul de pe 23 iunie.

Șapte din cele nouă sondaje efectuate între 10 și 16 iunie (data când a încetat din viață deputata Jo Cox) indicau un avantaj al taberei 'Out'. Însă ultimele două sondaje publicate duminică arată că tabăra 'In' a recuperat din terenul pierdut, chiar dacă diferența dintre cele două opțiuni este foarte redusă. Primul dintre aceste ultime sondaje arată un sprijin de 45% pentru rămânerea în UE și de 42% pentru Brexit (ieșirea din blocul comunitar). În celălalt sondaj procentele sunt de 44% pentru 'In' și 43% pentru 'Out'.

Aceste sondaje au fost efectuate în proporție de aproximativ două treimi după ce deputata Jo Cox, o susținătoare activă a rămânerii în UE și a primirii migranților, a fost ucisă de un individ ale cărui motivații încă nu sunt neclare.

Un reprezentant al taberei 'Out', liderul partidului eurosceptic UKIP, Nigel Farage, a sugerat că această crimă ar putea influența rezultatul referendumului. Totuși, și ultimele sondaje efectuate înaintea uciderii deputatei laburiste au arătat o revenire a taberei 'In', iar unul dintre institutele care au realizat cercetările pune această răsturnare de situație mai degrabă pe seama temerilor privind efectele economice negative ale Brexitului, pe care insistă liderul taberei 'In', premierul David Cameron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel