Bombardiere au survolat Coreea de Nord. Exerciții în vederea unei lovituri nucleare

Agenția de presă nord-coreeană KCNA a difuzat vineri (după ora locală) o știre potrivit căreia bombardiere americane B-1B de la baza aeriană Anderson din Guam au survolat joi Coreea de Nord și au desfășurat exerciții în vederea unei lovituri nucleare. KCNA afirmă că intenția Statelor Unite este de a "amenința și șantaja" conducerea de la Phenian.

Forțele aeriene ale SUA au confirmat că a avut loc o misiune "de prezență bilaterală continuă a bombardierelor", la care au participat două aparate B-1B, însoțite de avioane de vânătoare sud-coreene și japoneze. Aviația militară americană a susținut însă, într-un comunicat citat de Reuters, că a fost vorba de un exercițiu în vecinătatea peninsulei coreene, "planificat din timp" și care "nu a constituit o reacție la niciun eveniment curent".

[citeste si]

Bombardierele grele ale SUA au survolat peninsula coreeană și în octombrie, în cadrul unor exerciții comune cu aviațiile militare ale Japoniei și Coreei de Sud. În septembrie, două bombardiere strategice B-1B și patru avioane de vânătoare F-35B americane s-au apropiat de frontiera dintre cele doua Coree; Yonhap remarca atunci că este destul de neobișnuit ca avioanele să zboare în apropierea liniei de demarcație militară, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel